Moving people and elements

my image

Zonnepanelensysteem

Grootste zonnepanelensysteem in Münsingen (Zwitserland)

Het grootste zonnepanelensysteem van Münsingen draait sinds oktober 2022 op het dak van Biral AG. Dit fantastische project werd gerealiseerd in samenwerking met InfraWerkeMünsingen. Met in totaal 2.040 geïnstalleerde zonnepanelen beslaat het effectieve zonneoppervlak een indrukwekkende 3.413 vierkante meter. Dit indrukwekkende systeem levert ongeveer 720.000 kWh elektriciteit per jaar. Ter vergelijking: dit zou meer dan 260 tweepersoonshuishoudens per jaar van stroom kunnen voorzien.

 

In juni 2023 konden we 65% van onze elektriciteitsbehoefte dekken met het zonnepanelensysteem en nog eens 46.000 kWh aan zonne-energie aan het InfraWerkeMünsingen-net leveren. Door het gebruik van deze zonne-energie zal Biral in juni 2023 ongeveer 6 ton CO2-uitstoot besparen. Met zonne-energie kunnen we een mooie bijdrage leveren aan duurzaamheid en milieubescherming. De installatie van het grootste zonnepanelensysteem in Münsingen is een mijlpaal voor Biral en laat duidelijk zien dat hernieuwbare energie niet alleen milieuvriendelijk, maar ook economisch rendabel kan zijn.

 

We hopen dat we ook andere bedrijven en gemeenschappen zullen inspireren om te streven naar de overgang naar schone energie.